Pop up card – Kaarten maken

Pop up card – Kaarten maken

Veel Pop up card artikelen zijn voorradig bij Hobby-Facory.nl

Pop up card – Materialen benodigd

Welke materialen en artikelen heb je nodig om je werkstuk tot een succes te maken:

  • Karton
  • Papier
  • 3d Knipvel
  • 3d Foam tape
  • Schaartje
  • Scherpe hobbymesjes

Beschrijving

Pop-up wenskaarten zijn een geweldige variatie op gewone wenskaarten. Het is erg leuk (en makkelijk!) om ze zelf te maken en de ontvanger van je kaart zal ermee verguld zijn. Nu is het moment gekomen om creatief bezig te gaan en zelf een pop-up kaart te maken.

Een pop-up kaart is een kaart waarvan de plaatjes aan de binnenkant omhoog bewegen als je de kaart open doet.
Een simpel principe zie je hiernaast. De kaart heeft op de vouw een rechthoekig strookje karton en aan dat strookje zit een plaatje vast. Deze rechthoek is platgevouwen als de kaart dicht is en zorgt dat het plaatje omhoog komt als de kaart open gaat.
Neem eerst een A5 stuk papier en vouw dat dubbel. Dat wordt de kaart. Neem dan een plaatje dat je omhoog wilt laten komen en een strookje karton. Hiervan vouw je een rechthoek door de verschillende zijkanten af te tekenen. Bijvoorbeeld 1centimeter, 2centimeter, 1centimeter, 2centimeter + plakstrookje geeft een rechthoek van 1 x 2 centimeter Het plakstrookje gebruik je om de rechthoek na het rondvouwen vast te plakken.

Dan plak je het plaatje aan de rechthoek vast en plak je het strookje vast in de kaart. Dit moet precies in de hoek van de vouw gebeuren anders kan de kaart niet goed dichtgevouwen worden.
Je kan zoveel strookjes met plaatjes in de kaart doen als je zelf wilt. Je moet alleen wel opletten dat er genoeg ruimte is om de strookjes te plaatsen en de kaart moet altijd open en dicht gedaan kunnen worden.
Hieronder zie je nog een paar voorbeelden waaronder eentje met als voorbeeld foto’s van de kinderen.

 

0 comments on “Pop up card – Kaarten makenAdd yours →

Geef een reactie